8 Martie – altfel


Violența distruge viitorul. Distruge vieţi. Distruge familii…

Deși în țara noastră este considerată o infracţiune, fiind sancționată de Codul Penal și de Legea 217/2003,  violența în familie  situează România în rândul țărilor  europene cu cele mai mari rate de violenţă împotriva femeii.

De cele mai multe ori, sfatul unui doctor sau psiholog, al unui avocat, sprijinul bisericii, apelarea la poliție, poate avea rezultat. Însă respectul, demnitatea, dorința puternică în schimbare….. înseamnă un început .

Adăpostul pentru femeile supuse violenței domestice, Casa “Sfânta Maria a Apostolilor” din Timișoara, reprezintă în acest moment ACASĂ  pentru 4 femei și copii lor.

Încă de la înființare, din anul 2003, personalul inimos  s-a străduit să ofere servicii de asistenţă socială, asistenţă psihologică și psihopedagogică de specialitate. În afară de acestea, sunt organizate activităţi pedagogice, recreative şi pentru petrecerea timpului liber, iar femeile care ajung în această situație extremă sunt încurajate să-şi modeleze propria viaţă, să-și recapete inițiativa, să reînceapă să traiască practic.

Și pentru că luna martie este considerată luna dedicată femeii, ne-am gândit la acele femei pe care o experiența tristă  le-a marcat pe viață. Le-am vizitat…. Am petrecut o după amiază împreună, am ascultat povești de viață, am dus  cadouri,  am băut cafea, am mâncat prăjitură.

E soare acum. Pentru unii  dintre noi, primavara a venit. Pentru alții însă,  e la o viață  distanță….

 

Gabriela Ștefan

Președinte LC Diamond TimișoaraArticole populare