Cupa Lions la șah – Etapa zonală


În perioada 7-14 aprilie 2014  a avut loc a doua ediție a Cupei Lions la Șah-Etapa Zonală, competitiție organizată de Lions Club Bistrița în colaborare cu Asociația de Șah Bistrița și care se vrea o permanență în spațiul bistrițean.

La fel ca și la prima ediție din 2013, această întrecere,  care se adresează elevilor din clasele I-IV și V-VIII, s-a bucurat de succes, etapa zonală aducând față în față  elevi de la peste 50 de instituții de învățământ- școli generale și licee,  care s-au întâlnit în  7 centre:  Bistrița,  Feldru (zona Maieru-Sângeorz-Băi) , Lechința (zona  Teaca-Lechința), Telciu (zona Telciu-Năsăud), Prundu Bârgăului (zona Valea Bârgăului), Uriu (zona Uriu-Beclean) și Șieuț (zona Valea Șieului).

Cei care au făcut posibilă reușita acțiunii, pentru că de o reușită putem vorbi, au fost profesorii de sport –  gazdele din centrele arătateîmpreună cu colegii noștri  Sorin Herciu, inițiatorul proiectului, Mihaela Țărmure, Alexandru Gavrilaș, Puiu Cocean, Cornelia Macarie, Andrei Rusu, Aurel Onigaș, Sorin Bălan. Tehnic, coordonarea aparține maestrului FIDE Paul Rusan. Eforturile adulților au fost răsplătite de entuziasmul și bucuria copiilor care au demonstrat că sportul minții are mulți susținători in județul nostru.

Câștigătorii au primit premii constând în diplome, urmând ca cei mai buni să se întâlnească la Bistrița în luna iunie, pentru faza finală, unde premiile se așteaptă a fi substanțiale (premii în bani- peste 1000 lei, diplome, medalii, tricouri).

Vă  dăm întâlnire tuturor în iunie, la Faza Finală!

 

Pentru Lions Club Bistrița,

Ovidiu ClițanArticole populare