Despre Dunăre, lionism și prietenie la Galați


Revista_Lions_Page_12_Image_0003Zvonul că orașul Galați este sub cod roșu de inundații nu îmi dădea pace, in timp ce mă pregăteam sa ne îndreptăm către locul primei ședințe de Cabinet din anul lionsitic 2013-2014. COD ROSU, sună teribil la primul gând, dar daca aprofundezi puțin gândul cu pricina iți dai seama ca de fapt, este încă o provocare, pentru membrii Cluburilor LIONS, o provocare nedorită, însă la care trebuie sa facem față.

Așadar ne-am îmbarcat și am pornit la drum, 4 persoane din LIONS Club Ploiesti. În goana mașinilor după ce am depășit orașul Buzău, am observat gonind alături de noi o mașină cu număr de corp diplomatic. Un gând scurt mi-a transmis ca ar putea fi un prieten LIONS din București, ce glumă, pe drumurile patriei, circula doar prietenii LIONS. Am înlăturat gândul si am mers întins pana la hotelul indicat de gazdele noastre.

Odată ajunși la hotel ce sa vezi in parcare, surpriza, mașina cu număr de corp diplomatic era acolo si bineînțeles ca era chiar prietenul Marco Wenzl. Deci suntem mai mulți decât îmi imaginam. După formalitățile de cazare am participat cu toți la cina organizată de către membrii LIONS Club Galați, care au făcut totul sa ne simțim minunat si ne-au reamintit aceasta importantă componentă a Lionismului – PRIETENIA. In mod firesc, după distracție urmează munca si aceasta a început într-un cadru deosebit oferit de Gradina Botanica din Galați. Cele mai importante teme abordate in cadrul ședinței conduse de DG Mirela Grigorovici au fost:

 • Prezentarea Convenției Internationale de la Hamburg si participarea districtului D124 Romania
 • Întâlnirea informala de la Câmpulung, pentru predarea-primirea funcțiilor Cabinetului
 • Abordarea unei noi abordări in primirea de noi membri prin creșterea numărului femeilor (Barry Palmer)
 • Prezentarea Forumului European de la Istanbul
 • Uniformizarea legala a situației asociațiilor din teritoriu prin adoptarea unei forme de statut unitară
 • Situația la zi a asociației din punct de vedere al membrilor
 • Situația la zi a Trezoreriei asociației
 • Donarea unor sume către LIONS Club Galați pentru persoanele afectate de inundații si solicitarea unui grant la Oak Brook
 • Stabilirea unui model pentru comunicatele de presă
 • Programul afișe pentru pace
 • Prezentarea planului activității Leo pentru 2013-2014
 • Alte probleme de natura juridică si administrativă

Revista_Lions_Page_12_Image_0002După multe ore de muncă intensă, a venit vremea unei destinderi oferită de prietenii noștri din Galați. Deși vremea începea sa nu fie de partea noastră, ne-am luat inima in dinți si am pornit într-o călătorie cu vaporul pe Dunăre. Într-o atmosfera de bucurie si satisfacția lucrului împlinit, valurile Dunării ne-au purtat in ritm de vals pana dincolo de Brăila si înapoi, în timp ce veselia si voia buna se desfătau alături de noi. Am petrecut câteva ore superbe pentru care din nou trebuie sa mulțumim
prietenilor noștri.

              Revista_Lions_Page_13_Image_0003       Revista_Lions_Page_13_Image_0004

Pentru ca ziua sa rămână specială la întoarcerea in port, la dana de îmbarcare eram așteptați ca într-o nuvela din vremuri interbelice de o superbă fanfară care ne-a incantat auzul cu excepționale piese. Ne-am despărțit cu greu de sunetele fanfarei, doar pentru a ne pregăti pentru un alt hop al întâlnirii noastre, cina festivă. Îmi este greu sa descriu in câteva cuvinte plăcerea si bucuria prilejuita de întâlnirea cu prietenii LIONS de la Galați si din întregul District. Doar cei care au participat pot înțelege ce înseamnă legăturile din familia LIONS, generate si consolidate de aceste evenimente. Organizare impecabilă, atmosfera excelentă , rezultat al muncii organizației, sunt doar câteva dintre elementele degajate din aceasta întâlnire.
MULTUMIM LIONS CLUB GALAȚI pentru TOT !

Antonio TACHE
Secretar District 2013-2014Articole populare