Lions Club Oradea 22 – la ceas aniversar


Revista_Lions_Page_25_Image_0002În urmă cu 10 ani, împreună cu naşii nostri – Lions Club Oradea şi reprezentanţii D 103 Olanda, într-o explozie de flori olandeze, am avut o sărbătoare Charter Night excepţională – de neuitat, când, raportam deja primele noastre acţiuni mai simple şi mai puţin extinse, dar de suflet.

Ne-am perfecţionat şi diversificat activităţile de-a lungul anilor, având unele programe comune cu cei doi naşi ai nostri şi de 3 ani încoace avem proiecte comune cu LC Hassberge – din Germania. Am intervenit în 5 spitale, 2 aziluri de bătrâni, în 6 şcoli şi grădiniţe, în universitatea orădeană, precum şi în câteva proiecte naţionale . Ne-am implicat în ÎMBUNĂTĂŢIREA SĂNĂTĂŢII şi a CALITĂŢII VIE ŢII persoanelor aflate în dificultate.

Am donat spitalelor peste 150 de rolatoare, patuturi moderne pentru noi născuţi, materiale sanitare consumabile, un televizor s.a. – Am sprijinit în repetate rânduri COPIII: – copii ambliopi, copii autişti, copii cu fenilcetonurie şi copii cu probleme educative speciale (CES), fie prin sponsorizări, fie organizând diferite evenimente sau donaţii d e îmbrăcăminte, încălţăminte şi jucării.

Ne-a preocupat EDUCAREA TINEREI GENERAŢII în spiritul VOLUNTARIATULUI: prin cele 2 cluburi de tineri LEO: Veritas şi Black Eagle pe care le sponsorizăm şi cu care colaborăm, precum şi la nivelul studenţilor Universităţii Oradea beneficiari ai “Bursei Lions în folosul comunităţii”(prin care am apreciat şi stimulat obţinerea de rezultate speciale la învăţătură, dar şi exercitarea de acte de voluntariat).

Am stimulat PERFORMANŢELE unor COPII şi TINERI talentaţi, sponsorizând talente muzicale, sportive sau din domeniul artelor plastice, majoritatea campioni naţionali. Anul acesta am organizat a 10-a editie a Concursului de AFIŞE pentru pace, obţinând în fiecare an premii şi menţiuni la faza pe district a concursului şi, aşa după cum se cunoaşte anul trecut s-a obţinut un premiu de merit la nivelul fazei internaţionale a concursului (I dată pentru România).

Revista_Lions_Page_24_Image_0002Ne-am preocupat ca sărbătorile CRĂCIUNULUI să aducă puţină bucurie şi o masă mai îmbelşugată celor săraci. Anual 150-200 de persoane aflate în dificultăţi financiare au beneficiat de o masă caldă şi pachete de Crăciun, într-o atmosferă caldă şi plăcută – de sărbătoare.

Am organizat TABERE pentru COPII: tabăra de tradiţii populare, tabăra pentru copii diabetici –programul nostru de suflet. Aflată la a V-a ediţie, în vara trecută, tabăra a deservit cel mai mare număr de copii de până acum (21) şi a fost vizitată de către preşedintele de regiune: Costea Ciprian şi de către designerul Cătălin Botezatu.

CONŞTIENTIZAREA PERICOLULUI DIABE TULUI de către populaţia orădeană a constituit unul dintre obiectivele noastre, organizând în stradă fie iluminarea în albastru a unor clădiri reprezentative din Oradea, fie lansarea de baloane albastre şi înmânarea unor pliante educative. Am reuşit să împărtăşim preocupările noastre legate de prevenirea şi tratarea diabetului la nivel internaţional prin Federaţia Mondială a Diabetului şi revista internaţională LION din luna mai. Este primul articol din România – publicat la acest nivel.

Am organizat câteva acţiuni de STRÂNGERE de FONDURI: Balul Lions anual, Concert pentru copiii diabetici, Seara prieteniei, Mini târgul de Crăciun, Vânzare de produse de panificaţie, Vânzare de bijuterii/ gablonţuri, Degustare de vinuri – acţiuni care ne-au adus o parte din veniturile necesare activităţilor noastre.

Donarea de cărţi pentru o biblioteca sătească, plantarea de puieţi, sprijinirea unor familii sărace au constituit tot atâtea preocupări importante pentru clubul nostru. Am inserat mai sus o parte din BILANŢUL rodnic al programelor clubului, de-a lungul celor zece ani de existenţă, programe îndreptate către semenii nostri ce au nevoie de ajutor. Cu aceste activităţi clubul nostru s-a făcut cunoscut şi apreciat în comunitate, activităţi cu care ne mândrim.

PDG Rodica Dacin
LC Oradea 22Articole populare