OCHIO în slujba copiilor nevoiași


Revista_Lions_Page_25_Image_0004Mihăiță este un băiețel de 3 ani și jumătate care prezintă o hipermetropie medie cu astigmatism și nistagmus congenital. A ajuns la cabinetul oftalmologic la inițiativa unor vecini care au insistat pe lângă părinți să fie consultat de dr. Dacia HÎNCU, medic primar oftalmolog, despre care au aflat că se implică în acțiuni caritabile din emisiunile tv difuzate cu ocazia lansării pandantivului optic OCHIO®.

Pentru ameliorarea vederii lui Mihăiță, Lions Club Tîrgu Mureș 2011 i-a oferit gratuit o pereche de ochelari pentru corectarea viciului de refracție, iar părinții, care mai au încă 5 copii, au fost scutiți de o cheltuială. Tot în cadrul acestei campanii au mai beneficiat gratuit de ochelari încă 3 copii din familii nevoiașe, fondurile necesare fiind obținute din vânzarea pandantivelor optice OCHIO®.

Lansarea pandantivului, la care au participat membri LIONS, femei de afaceri, medici și simpatizanți ori membri ai altor asociații/organizații caritabile, s-a constituit și într-o rememorare a acțiunilor Clubului LIONS Tg. Mures 2011. Au fost prezentate acțiunile din campania “ Vedere clară, ochi sănătoși” concretizată în efectuarea screening-ului oftalmologic gratuit la copiii din gradinițele din Tg. Mureș, Sângeorgiu de Pădure, Sângeorgiu de Mureș, Toplița, Târnăveni, Ibănești etc.

Dr. Dacia HÎNCU a subliniat că “realizările obținute ca medic oftalmolog după depistarea din timp a ochiului leneș la copii, mă motivează și determină să reiau screening-ul oftalmologic gratuit la grădinițe în cursul anului școlar care urmează. Lansarea pandantivului optic OCHIO® vine într-un moment în care am satisfacția recuperării vederii la majoritatea copiilor depistați și care au urmat prescripțiile medicale, într-un procent ce se apropie de 90%, un lucru deosebit care ne apropie de țările care au programe speciale pentru acest deziderat”.

Sensibilizarea doamnelor prezente prin vizualizarea acțiunilor caritabile, asupra necesității sprijinirii unor concetățeni care au nevoie de ajutor dar nu cer, urmărește promovarea misiunii și valorilor LIONS-istice, de a aduce un pic de lumină și speranță celor mai putin norocoși decât noi, pandantivul OCHIO® fiind doar un mijloc în acest scop. Acțiunea a fost mediatizată în presa mureșeană.

Dacia Hincu
Lions Club Tg. MureșArticole populare