Screening oftalmologic la Craiova în cadrul Jocurilor Natrionale Special Olympics Romania


Unul din domeniile de interes ale lionismului la nivel mondial este cel legat de sanatatea ochilor si vedere.

              In acest sens, cluburile LIONS au sprijinit si au initiat de -a lungul timpulu, astfel de actiuni menite sa depisteze si sa rezolve eventuale probleme legate de vedere.

              Un astfel, de program este si Programul Sportivi Sănătosi destinat îmbunătătrii stării s conditei fizice a sportivilor ce participa la Jocurile Natrionale Special Olympics Romania – cel mai mare eveniment sportiv din 2014 pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale care a avut loc in perioada de 6-9 iunie la Craiova.

              La acest eveniment au participat 272 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale de la diverse asociaţii, organizaţii şi şcoli speciale, un total de 44 de delegaţii din toata ţara. Aceştia au concurat la competiţi sportive de atletism, badminton, bocce şi înot desfăşurându-se la Sala Polivalentă,Stadion Oblemenco şi PlusAqua Spa&Wellness Craiova

              In cadrul acestui eveniment zilele de 6 si 7 iunie au fost dedicate evaluărilor medicale gratuite, a sportivilor care au participat la Special Olymics, oferite de către medici specialiti voluntari studentii din facutătiile enumerate mai sus, membri Lions Craiova. În cele două zile s-au desfăsurat evaluări medicale la 6 discipline ale proiectului “ Sportivi Sănatosi”: Special Smiles, Opening Eyes, Healthy Hearing, FitFeet, Health Promotion si FUNfitness.

               In cadrul componentei “Opening Eyes”, care se realizează cu sprijinul LIONS Clubs International la nivel mondial, sportivi au primit o varietate de servicii medicale de calitate, în urma cărora au beneficiat de recomandări medicale în vederea îmbunătătirii functiilor restante si acolo unde a fost cazul, pe baza prescriptiilor medicale au primit gratuit ochelari de vedere sau de soare.

              În cadrul Lions Club România, responsabil pentru acest program – Opeaning Eyes – este PDG Paul Grecu- doctor oftalmolog, care a fost prezent la Craiova alături de membrii Lions Club Craiova care au participant la acest eveniment de testare Opening Eyes, ca voluntari, în sprijinul programului Special Olympics-Sportivi Sănătosi.Articole populare