Surprize marca “Lions” pentru bunicuţele din cadrul Căminului de Vârstnici din Târgu-Mureş


Zâmbete, mărţişoare, cadouri, dulciuri, frumuseţe şi bunăvoinţă! De asta au avut parte bunicuţele din cadrul Căminului de Vârstnici din Târgu-Mureş, în data de 28 februarie 2014, când membrii Clubului Lions Târgu-Mureş le-au pregătit acestora o şedinţă de coafat şi cosmetică. Bunicuţele au servit tort, au primit cadouri dar şi mărţişoare şi flori, atât din partea reprezentanţilor Lions cât şi a lui Claudiu Maior, consilier al primarului municipiului Târgu-Mureş.

Şedinţa de cosmetică, o surpriză binevenită

Şedinţa de coafat şi cosmetică a fost bine primită, multe dintre bunicuţe arătându-se plăcut surprinse de această îniţiativă. “Este pentru prima dată, în 88 de ani, când m-am coafat. Eu am fost tot la ţară, la Agrişteu, mă ocupam cu lucrul. De cinci ani vin aici, la centru, pe timpul iernii, iar primăvara merg înapoi acasă şi mai pun ordine prin curte, grădina de zarzavat, până mai pot. Iarna mi-e frică să stau acasă, nopţile sunt lungi. Aici sunt mulţumită, sunt alte condiţii”, a explicat Eleonora Roman, una dintre bunicuţele din cadrul Căminului pentru persoane vârstnice din Târgu-Mureş. Tanti Eva, o altă buniciţă, a ţinut să le mulţumească organizatorilor acestei acţiuni. “Mulţumesc foarte mult pentru această zi voluntarelor de la Lions şi personalului de la Cămin. O coafeză foarte pricepută m-a tuns, m-a coafat frumos şi am fost şi fardată pe ochi şi pe obraji iar pe buze am fost rujată. De mult nu am fost atât de frumoasă!” a precizat aceasta.

“A fost o acţiune de suflet!”

“În luna octombrie am efectuat consultaţii oftalmologice gratuite, s-au dat ochelari gratuiţi. Noi ne-am revăzut acum cu o parte dintre cei de aici, am şi recunoscut o parte dintre pacienţii pe care i-am tratat mai demult. Se spune că în viaţa unui om se declanşează energii uriaşe când nu este diferenţă între ceea ce gândeşti şi felul în care trăieşti. Fetele din Clubul Lions gândesc frumos şi astfel, desfăşurăm activităţi frumoase”, a declarat dr. Dacia Hâncu, preşedintele Clubului Lions Târgu-Mureş. Acţiunea a fost demarată de către dr. Anca Florea, directorul Căminului pentru persoane vârstnice din Târgu-Mureş, care a precizat faptul că are în vedere schimbarea conceptului de azil de bătrâni cu cel de cămin pentru persoane vârstnice. “Am găsit sprijinul acestui grup de doamne foarte sufletiste, cunoscând-o pe doamna dr. Hâncu, care nu este prima oară că şi-a arătat disponibilitatea. De data aceasta a fost o acţiune de suflet. Bunicile noastre, nu nmai că au fost mai frumoase, ci şi dulci”, a adăugat dr. Anca Florea.

Claudiu Maior: “La mulţi ani doamnelor!”

Bunicuţele au primit flori dar şi mărţişoare, consilierul Claudiu Maior ţinând să le felicite şi să mulţumească tuturor celor implicaţi în această iniţiativă. ”Mulţumesc voluntarelor, mulţumesc domnei dr. Dacia Hâncu, ceea care a oferit doamnelor de aici şi consultaţii oftamologice. Mulţumesc doamnei dr. Anca Florea pentru tot ceea ce face la Căminul de Vârsnici, iar doamnelor de aici le mulţumesc pentru ceea ce au făcut pentru oraş şi pentru familiile lor. Acum a venit rândul nostru să avem grijă de ele. Acum, la început de Martie, le-am adus un mărţişor, o floare, o prăjitură de la Cofetăriile “Angela” şi toată dragostea noastră. La mulţi ani doamnelor! Vă asigurăm de tot sprijinul Primăriei” a declarat consilierul Claudiu Maior.Articole populare