10 ani de lionism la Bistrita, 2004-2014


Sâmbătă, 26 aprilie, Lions Club Bistrița  a sărbătorit împlinirea a 10 ani de la chartarea clubului.

Alaturi de actualii membri ai clubului au răspuns invitației noastre și  foști membri, oficialități ale orașului și județului-prefectul Ioan Țintean, primarul Bistriței  Ovidiu Crețu,  membrii ai Cabinetului District 124 România-reprezentantul Guvernatorului, dl. Alexandru Grigorovici, PDG Corneliu Orezeanu si Răzvan Rotta, secretar Antonio Tache, președinte Regiunea 5 Daniela Holzheimer,  colegi din alte cluburi Lions din țară, prieteni din cadrul Rotary Club Bistrița precum și alți prieteni și apropiați ai clubului nostru.

De asemenea a fost reprezentantul  clubului Lions din Szekesfehervar-Ungaria , Peter Maricukza cu care suntem înfrățițiți, o delegație  a Lions Club Sankt Polten-Austria,  club cu care  avem în vedere derularea unor programe commune, condusă de președintele Stephan Rendl.

Programul evenimentului a avut 2 părți, desparțite  de o prezentare turistică a orașului și un prânz cu degustare de vinuri de la Crama Liliac.

De dimineață, în cadrul primei părți, s-a făcut o prezentare a activităților clubului de-a lungul celor 10 ani, a membrilor săi și a principalelor programe derulate de aceștia. Președintele clubului, Tiberiu Podani, împreună cu Ioan Peteleu, președinte de zonă,  au  înmânat  distinții și însemne aniversare, participanții apreciind existența  clubului ca un factor dinamic, catalizator al  voluntariatului bistrițean.

Cu această ocazie, a fost lansat programul  “Un gest mic pentru un suflet de copil” prin care vom căuta  să ajutăm pe cei 85 de copii cu vârste între 3 și 14 ani de la preventoriul TBC Ilișua, preventoriu finanțat de Casa de Asigurări de Sănătate cu doar 7,8 lei/copil/zi. Filmul prezentat de colega noastră Doina Petri a  sensibilizat pe toți cei prezenți și a devenit instantaneu un “ material didactic” solicitat de foarte multă lume.

Noi, leii bistrițeni  suntem convinși că vom putea schimba viața acestor copii și vom aduce un zâmbet pe fețele lor. Vă vom ține la curent cu acțiunile noastre , pentru că  avem ambiția de arăta că împreună suntem puternici și putem reuși.

De asemenea, prietenii noștri din Sankt Polten ne-au acordat un cec de 1000 euro pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare, ședere și instruire a unei persoane din cadrul clubului la acțiunea lor „Lions Flea Market”  din 6-13 septembrie în  Austria, acțiune pe care vrem să o implementăm și noi, beneficiind de experiența de 50 de ani a clubului austriac și care le aduce venituri substanțiale în fiecare an.

În partea a doua, după concertul “ Jazz Night One”, ne-am întâlnit la dineul festiv în restaurantul hotelului Coroana de Aur, dineu presărat cu momente de dans de societate, recital de vioară și pian, dansuri populare transilvănene.  De asemenea, a fost organizată o licitație de obiecte de artă dedicată  strângerii de fonduri pentru susținerea proiectului amintit- „Un gest mic pentru un suflet de copil”, în urma căruia am adunat 4350 lei șii 500 euro.

La final, vă las în compania imaginilor și vă dau întâlnire la următoarea aniversare, când vom fi cu toții mai mulți, mai puternici,  cu mai multe realizări.

 

A consemnat,

Ovidiu Clițan,
Vicepreședinte 2
Lions Club BistrițaArticole populare