14 NOIEMBRIE, ÎN FIECARE AN …


3  Lions_Club_Cluj-Napoca_testeaza_gratuit_glicemiaTestarea glicemiei….O nimica toată, ai putea zice: o înţepătură, o citire de pe un ecran şi gata !!!  Aşa pare…, dar să vedem ce-a fost în spatele celor aproape 1000  de examinări  efectuate !

Au fost  peste 30 de membri ai   cluburilor  Lions Transilvania şi Genesis,  şi ai clubului Leo Bastion care  au fost ajutaţi de o  întreagă echipă de la Clinica de Diabetologie. Asistentele medicale precum şi medicii rezidenţi au acoperit întreaga perioadă de recoltare, de la 14,00 la 21,00. Conf.dr. Ioan Andrei Vereșiu, preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, dar şi membru Lions , a supervizat dpdv medical întreaga operaţiune şi ne-a asigurat tot suportul medical (glucometre, bandelete, ace, spirt, vată etc)

Noutatea acestui an a fost softul pregătit de secretarul districtului nostru , Andrei Ciungulete după schema logică dezvoltată de colegul nostru de club, Radu Cristea şi bazată pe experienţa anilor anteriori. Astfel, fiecare “pacient“ a primit o fișă (cu sigla Lions …) cu rezultatul nivelului glicemiei şi –acolo unde  era cazul- a fost consiliat pe loc de un medic, iar a doua zi , Clinica de Diabetologie a  primit o sinteză  a tuturor  examinărilor (pe vârste şi sexe), un material de documentare şi  cercetare deosebit de valoros.

Radu Cristea a prezentat şi pus la dispoziţie şi celorlalte cluburi Lions din District softul “nostru“, în caz că doresc să profite de experienţa dobândită.

Am avut şi voluntari: Basel Shaskir a venit cu fiul, Ștefi Stuller şi Mirela Marica cu prietenele, Radu cu colegii, Mona Koos cu cafeaua, apă şi covrigeii…, iar Lenuța Ispas s-a ocupat de legătura  cu gazdele noastre.

Locaţia aleasă a fost holul principal  de la Iulius Mall, cea mai circulată  zonă din oraş. Mulţumim dlui director Sorin Guttman, precum şi colaboratorilor săi, care ne-au fost alături întreaga zi.

A doua zi, cluburile noastre au primit–în cadrul  unui simpozion desfăşurat la Grand Hotel Napoca, manifestare la care a participat întreaga “spumă “  a diabetologilor din România—un onorant Premiu de Excelenţă pentru sprijinul acordat în depistarea şi screeningul diabetului, conferit de către Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Răzvan Rotta, Lions Club TransilvaniaArticole populare