Mesajul Guvernatorului

Dragi prieteni Lions,
Am finalizat anul centenarului LIONS si am intrat cu acelasi entuziasm in cea de-a doua jumatate a anului lionistic curent, prilej pentru o noua bucurie oferita de celebrarea centenarului ROMANIEI 1918-2018! Bucuria noastra a fast dublata de revederea cu prietenii Lions din intreaga tara reuniti in cadrul 􀀁edintei de Cabinet la Sinaia, in perioada 19-21 lanuarie. Atmosfera centenara a fast accentuata de locatia evenimentului, Hotelul Palace, edificiu datand din 1911, in proximitatea castelului regal Peles.
Aici, membrii Lions au analizat bilantul activitatilor realizate in prima jumatate a anului si au stabilit directiile ce vor fi urmarite in continuare.
Au fast detaliate activitatile specifice fiecarei campanii umanitare Lions:
-Diabet
-Mediu inconjurator
-Lipsa de hrana
-Oncologie pediatrica
-Vedere

Dupa terminarea lucrarilor sedintei de Cabinet a urmat ceremonia de infratire a Districtului Lions 124 Romania cu Districtul Lions 117B Grecia de Nord si Cipru. Delegatia greceasca a fast farmata din 16 membri Lions, insotiti de Guvernatorul de District, Dimitrios Papadopoulos. Tn prezenta membrilor Lions din ambele Districte, Guvernatorii au semnat Carta de lnfratire prin care s-au angajat sa dezvolte colaborarea dintre Districte si cluburile acestora. Evenimentul a fast sarbatorit in cadrul Revelionului Lions ce a urmat, schimburile culturale fiind marcate de binecunoscutele dansuri grecesti si romanesti.
Tn pofida zapezii de afara, atmosfera a fast incalzita de spectacolul incendiar oferit de arti􀀁tii prezenti care au reusit sa incante audienta si sa ofere celor prezenti o seara memorabila.
Va urma intalnirea Cabinetului din luna Martie de la Bacau, unde componenta culturala a activitatilor va fi marcata de concursul de costume si dansuri populare romanesti. Pana la noua revedere, uram tuturor romanilor si Romaniei aflata in anul centenar, LA MULTI ANI!

Principalele servicii umanitare in anul 2017-2018 sunt cele dedicate luptei impotriva diabetului.
Tntrucat Lions Clubs International Foundation (LCIF) acorda granturi de finantare a proiectelor de servicii, invitam cat mai multe cluburi sa transmita cereri de finantare pentru proiecte specifice campaniei impotriva diabetului. Termenul limita pana la care pot fi transmise asemenea cereri catre LCI F este 8 Februarie 2018.
lntrarea in anul 101 de lionism international a constituit o ocazie pentru stabilirea initiativei LCI Forward, prezentata schematic prin roata celor patru directii principale de dezvoltare in continua re a lionismului.

Dr. Ion Antonio TACHE
Guvernator District 724 Romania 207 7-2078