duminică, februarie 23, 2020
Acasă Evenimente 100 DE ANI

100 DE ANI

In duminica Sanzienelor, la Centrul Cultural Judetean Arad a avut lac Concertul Filarmonicii de Stat Arad, dirijata de maestrul Dorin Francies, concert organizat de Lions Club Arad2007.
Concertul a avut ca scop aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire a Romanilor, locatia aleasa fiind faarte aproape de cladirea in care 􀀈i-a desfa􀀈urat activitatea Consiliul National Roman Central, din care faceau parte aradenii Vasile Goldis, Stefan Cicio-Pop si loan Flueras, care au pregatit Marea Unire, asumandu-si rolul de adevarati lideri. Am tinut sa marca si noi evenimentul, poate cea mai importanta fila a istoriei noastre, sa aducem un omagiu poporului roman care a facut acest lucru posibil, prin energia izvorata din con􀀈tiinta unitatii neamului.
Sa ne readuca aminte de adevaratele valori care au determinat oamenii vremii sa lupte pentru infaptuirea acesteia.
Tn aceea􀀈i perioada, la mii de km, in Chicago SUA, Melvin Jones, fiind animat de crezul sau ca ,,Nu poti sa mergi mai departe pana nu faci ceva si pentru comunitate’; infiinta Lions Club International, club de voluntariat in falosul comunitatii.
Pe langa cei 100 de ani de voluntariat marca Lions, am sarbatorit si voluntariatul autohton, sub toate farmele lui, pentru a sublinia faptul ca poporul roman a fast si este empatic si solidar cu cei in nevoi.
Nu intamplator a fast aleasa ziua de 24 iunie , Ziua Universala a iei, care a fast purtata de stramosii nostri

incepand cu perioada culturii Cucuteni 5500 i.e.n.-2750 i.e.n, dovada a continuitatii poporului roman si sursa de inspiratie international a.
Repertoriul a fast ales astfel incat sa sublinieze unitatea prin diversitate, iar solistii au fast tinere talente aradene, adevarati ambasadori ai 􀀈colii romanesti de muzica clasica. lar la ceas aniversar nu putem incheia decat cu frumoasele versuri eminesciene:

esciene:
” Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie!
Tânără mireasă, mamă cu amor!
Fiii tăi trăiască numai în frăție
Ca a nopții stele, ca a zilei zori,
Viață în vecie, glorii, bucurie,
Arme cu tărie, suflet românesc,
Vis de vitejie, fală și mândrie,
Dulce Românie, asta ți-o doresc!

Daniela Dobrescu Lions Club Arad 2007
- Advertisment -

Most Popular

La final de mandat

Dragi prieteni, Iată că s-a scurs un an și a trecut atât de...

Revelionul Lions, moment de revedere și de bucurie

Viața este presărată de provocări. În fiecare moment, fiecare dintre noi ne confruntam cu termene-limită și cu obligații, avem întâlniri și comunicăm tot timpul...

Mesajul guvernatorului Radu Cristea

Radu Cristea - Guvernator District 124 Romania, 2018-2019 Lionismul este un factor de influență. Nimic mai...

16 iunie 2018 – o zi memorabila pentru Lions Club Craiova

In cadrul celor 100 de ani de lionism International, ca toti prietenii lei din Districtul 124 Romania, Lions Club din Craiova a...

Recent Comments