duminică, februarie 23, 2020
Acasă Actiuni "LEO ALPHA DANUBIUS" ADUCE PETE DE CULOARE PE CHIPURILE INOCENTE

„LEO ALPHA DANUBIUS” ADUCE PETE DE CULOARE PE CHIPURILE INOCENTE

Clubul LEO Timisoara a organizat in luna iunie cea de a doua editie a crossului LEO RUN. Este vorba de un cross care incepe in Parcul Copiilor din Timisoara, iar participantii alearga 4km pe malul Begai, bineinteles, totul pentru un scop caritabil.
La fel ca la prima editie, si de aceasta data castigatorii care au urcat pe podium au plecat acasa cu o multi me de premii, printre care se numara diverse vouchere de 150 RON la restaurantele participante din oras, vouchere la lulius Mall de aceeasi valoare, vouchere la magazine de sport si abonamente fitness full la SmartFit Timisoara, inclusiv o sesiune de makeup gragtuita pentru fete, alaturi de multe altele.

Startul s-a dat la ora 10:00, insa incalzirea a fast facuta incepand cu ora 9:45 de tranierii specializati Smartfit. Marele castigator a ajuns dupa aprox. 13 minute in care a parcurs cei 4 km, fiind astfel eel mai rapid si clasandu-se pe locul I.

Cateogoriile de premii au fast impartite, intrucat s-a putat castiga in 4 randuri in functie de categorie, femei sau barabti peste 18 ani si copii, fete sau baieti, sub 18 ani. Banii stransi in urma acestui cross, din donatii si participare, vor fi falositi pentru a sprijini un baietel de 12 ani, elev la Liceul Sport iv din Timisoara, a carui viata nu este tocmai usoara. Baiatul este crescut doar de tatal acestuia, care fiind dintr-un sat din judetul Ti mis, munceste pentru a putea intretine cei 3 copii pe care ii are.

Baietelul locuieste in internat, are calitati deosebite la fatbal si media 10 la scoala, insa din cauza lipsurilor financiare, chiria in internat ii este platita de diriginta, iar posibilul viitor pe care I-ar putea avea in fatbal, sport la care exceleaza intr-un mod deosebit in comparatie cu colegii lui, este pus in pericol din cauza problemelor de casa.
Astfel, clubul LEO Timisoara si-a propus sa ii ajute cu tot ce are nevoie pentru a putea progresa cat mai mult, sperand ca intr-o zi acest baietel isi va putea atinge visul. Asadar, participantii nu au plecat acasa doar cu premii sau, daca nu s-au aflat pe podium, cu o iesire la aer liber si putina miscare, ci au plecat acasa cu gandul ca au contribuit la viitorul unui baietel care nu are prea mult sprijin si ca au fa cut o fata buna.
Prea multe lucruri se spun despre valoarea copiilor si prea putine se fac pentru a le rasplati inocenta, onestitatea si iubirea neconditionata pe care o ofera acestei lumi. De aceea, pe data de 6 iunie, membrii clubului ,,Leo Alpha Danubius” Galati au intrat in jocurile copilariei pentru cateva ore, alaturi de 6 copii minunati dintr-o familie defavorizata din Filesti.

Cu intarziere, ,,leutii” au reusit sa le ofere micutilor o ,,Zi a Copiilor” de neuitat la locul de joaca ,,Hazard’; unde muzica, dansurile si jocurile interactive reusesc sa scoata la iveala copilul din sufletele fiecaruia. La inceput, cei 6 frati au fast sfios, simtindu-se intimidati de postura adolescentilor prezenti alaturi de ei, insa permanenta lor voie buna a reusit sa se transmita catre micutii ,,sarbatori!i”.

Actualul vicepresedinte al clubului, Cristina Carabat, a avut placerea sa se numere printre adolescentii responsabili de distraqia copiilor prezenti si a vrut sa ne destainuie cateva dintre gandurile acesteia: ,,Copii. Zambete. Fericire. lnocenta. Minute de detasare. Eram inconjurata de toate acestea. Stateam in mijlocul lor si mi-am dat seama cum din putinul meu oferit, le pot darui lor atat de multe. Corpul meu reactiona automat la rasetele lor sincere. Voiam sa fiu cu ei cat mai mult si fiecare imbratisare pe care o primeam din partea lor ma ambitiona sa lupt pentru mai mult. Tn astfel de momente iti reincarci bateriile epuizate de voluntar activ, orice gand de neputinta dispare si continui sa te implici. Minunat sentiment, mi-as dori ca mai multi tineri sa aiba sansa sa simta aceste lucruri.

Unul dintre momentele cele mai emotionante ale zilei de 6 iunie a fast cand un copil, timid si speriat de muzica galagioasa si miscarile de dans energice, a inceput sa planga. Acela a fast momentul cand voluntarii s-au alaturat coregrafiei copilaresti, cu scopul de a ii incuraja sa se distreze, lucru care a insemnat mult pentru cei 6 fratiori timizi La final, dupa cateva ore de distractie si dupa ce s-au inchegat ,,prietenii’; copiii erau de nedezlipit din bratele ,,leilor dunareni”. Speram ca acelasi succes sa ii aiba si urmatoarele activitati, insa aceasta va ramane una dintre cele mai frumoase amintiri din istoria clubului galatean.

Leo Alpha Danubius Galati


- Advertisment -

Most Popular

La final de mandat

Dragi prieteni, Iată că s-a scurs un an și a trecut atât de...

Revelionul Lions, moment de revedere și de bucurie

Viața este presărată de provocări. În fiecare moment, fiecare dintre noi ne confruntam cu termene-limită și cu obligații, avem întâlniri și comunicăm tot timpul...

Mesajul guvernatorului Radu Cristea

Radu Cristea - Guvernator District 124 Romania, 2018-2019 Lionismul este un factor de influență. Nimic mai...

16 iunie 2018 – o zi memorabila pentru Lions Club Craiova

In cadrul celor 100 de ani de lionism International, ca toti prietenii lei din Districtul 124 Romania, Lions Club din Craiova a...

Recent Comments