Lions Diamond,la ora bilantului

Pentru cane preocupa modul in care sedezvolta tinerii,felul in care invata sa faca fata provocarilor si modul in care isi asuma propriile actiuni,ln luna aprilie am inceput cu bucurie si mult entuziasm un proiect nou:STOP DROG!FII LIBER! Cunoasterea efectelor drogurilor asupra adolescentilor,a tipurilor de droguri precum si a motivelor care due la consum ,sunt doar cateva din directiile acestui proiect. In parteneriat cu Agentia Antidrog ,formam lunar in fiecare liceu din Timisoara,voluntari acreditati antidrog,care dupa finalizarea cursului var implementa in clase impreuna cu specialistii Agentiei Antidrog tot ceea ce au invatat.
Proiectul se incheie in fiecare scoala cu filme realizate de echipele de voluntari ,filme care var fi votate de elevi,iar in luna decembrie vom desemna cel mai bun film antidrog.

In luna aprilie proiectul s-a derulat in Colegiul National Banatean iar in luna mai,in Liceul Teoretic „Grigore Moisil” .Pana acum avem 45 de voluntari acreditati antidrog ,iar numarul lor va creste constant cu fiecare scoala care va fi antrenata in proiect.
Elevii sunt incantati de caracterul interactiv alproiectului,deprofesional ismul reprezentantilor
Agentiei Antidrog side rolul de voluntari acreditati care le dezvolta si calitatile de leaderi impartasind colegilor informatii primite la cursul antidrog care ii ajuta sa analizeze modul in care afecteaza consumul de droguri nu numai pe consumator ,dar si familia,prietenii,scoala si comunitatea .
. Luna mai a insemnat pentru Lions Diamond desfasurarea unor proiecte de anvergura,care marcheaza prin substanta lor maturitatea acestui club.
In zilele de 5-6 mai 2018 clubul Diamond a organizat cea de a saptea editie a Concursului Muzical European „Thomas Kuti ” sub coordonarea lui Carmen Cazan,o competitie deschisa,originala si in permanenta evolutie,care promoveaza scoala muzicala romaneasca pe plan european si ofera sanse tinerilor talentati sa se afirme la nivel national si european.
„Fara muzica viata ar fi o greseala „spunea Friedrich Nietzsche.Cu aceste cuvinte i-a intampinat Carmen Cazan pe cei 17 concurenti inscrisi la editia din acest an a concursului muzical,la intalnirea din 4 mai,cu ocazia tragerii la sorti a ordinii de intrare in concurs,un prilej bun pentru clubul nostru sa-i cunoastem pe participanti si sa incercam sale risipim emotiile …
Promovarea la nivel international a tinerilor muzicieni romani in cele sase editii precedente ( 2012-violoncel, 2013-pian, 2014-corn, 2015-clarinet, 2016-vioara,2017- trompeta), a avut rezultate excelente, in sensul ca ei s-au situat intre prim ii sase interpreti instrumentisti ai Europei la grupa lor de varsta.Anul acesta concurentii au manuit cu maestrie si talent unul dintre cele mai vechi instrumente din lume:tlautul.
Zece concurenti au venit de la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti,trei concurenti de la Universitatea de Arte „George Enescu ” lasi,doi de la Colegiul National de Arte.