In cadrul celor 100 de ani de lionism International, ca toti prietenii lei din Districtul 124 Romania, Lions Club din Craiova a organizat o sarbatoare de exceptie, dupa douzeci si opt de primaveri, (3 martie 1990), de cand juridic a capatat viata, sub protectia, grija si sprijinul celor doua cluburi sponsori, din Franta.
Cu acest prilej, impreuna cu minunatul nostru District Guvernator Ion Antonio Tache am ales sa ne bucuram.

impreuna povestindu-ne ce am mai facut in aceasta „clipa repede ce ni s-a dat” in ziua de 16 iunie a.c., pe care am decretat-o ca ziua lionismului craiovean”redivivus’
Ziua a inceput cu crosul caritabil „Epilepsy Challenge de 5 km impecabil organizat de catre membrii clubului sub conducerea lui Ion Daniel, in frumosul Pare Natural Nicolae. Romanescu. Au participat 170 de craioveni entuziasti si s-a strans o frumoasa suma, ce va intra in fondul comun, necesar cumpararii electroenefalografelor, cu care var fi dotate centrele de diagnostic, tratament si urmarire la distanta, a pacientilor suspecti sau diagnosticati cu epilpsie.
La orele 16.00, la Muzeul de Arta Jean Mihail din Craiova, Lionismul a stralucit prin doua actiuni constand in cresterea considerabila a numarului membrilor,.odata cu infiintarea Clubului Branch Craiova 2018 si a reactivarii clubului LEO. infiintarea LBC 2018 a avut doi minunati autori morali: DG Ion Antonio Tache si Florin llies, care au recomandat Presedintelui zonei sud vest 2 sa incerce sa formeze si cum sa selecteze membrii unui nou club LIONS, pentru ca regiunea era ca o pata alba, pe harta districtului, datorita lipsei de cluburi.

Recomandarile au fost urmate si astfel la data de 6 decembrei 2017 se infiinta LBC 2018, care a porn it de la 7 membre si acum insumeaza 20, un nu mar, in crestere continua. De remarcat ca presedintele clubului Doina Turcitu, secretarul Minuna Mateias si trezorierul Viorica Lazar sunt persoane cu o bogata experienta de conducatori, personalitati ale orasului, care s-au angajat cu toata seriozitatea sa extinda lionismul in Oltenia, prin exemplul personal fiind convingatoare pentru venirea si inscrierea cetatenilor, ca voluntari Lions si non lions. Dupa inmanarea diplomelor, insignelor si schimbului de fanioane cu LBC 2018, a urmat emotionanta prezentare si ceremonia de inmanare a diplomelor, insignelor si schimburile de fanioane cu Leo club Craiova. un club reformat de catre Daniela Ion, LEO advisor, care a reusit sa stranga un grup de tineri, pentru a reedita valoarea si succesele membrilor fondatori ai clubului LEO din Craiova, destramat, prin cre􀀂terea primilor Leuti.
Ne-a incantat discursul presedintelui Districtului LEO si am avut placerea sa ne intalnim cu membrii cluburilor LEO­Sarmizegetusa-DEVA, LEO Ramnicu Valcea, LEO Drobeta Turnu Severin, veniti sa-si felicite prietenii.
Ceremonia a fost condusa de catre Pompilia Szellner, presedintele regiunii sud vest, care a demonstrat o data in plus, calitatile sale de lider, daruit cu harul de a conduce spre succes grupurile, pe care le ghideaza.
in final ne-am bucurat de prezenta DG Ion Antonio Tache, PDG Istvan David, VG Dan Sain cu sotia, presedintele Comisiei Lions Quest Florin llies, cu sotia, pre􀀂edintele regiunii sud est Ana Maria Zechiu Ciorogaru, pre􀀂edintele zonei sud vest 1 Monica Mot si Ana Crasneanu, presedintele celui mai mare club LIONS , Timisoara, prieteni dragi, carora le multumim si pe aceasta cale, pentru ca ne-au onorat cu prezenta lor, infrumusetandu-neintalnirea.
Cu totii ne-am lasat delectati de sunetele divine trezite de pianistul Mihai Diaconescu (de vita lionistica, fiind fiul familiei Dana si lulian Diaconescu). El a interpretat lucrari de Mozart,Chopin, Debussyintr-una din salile Muzeului.
Cu increderea ca aceasta zi memorabila nu va fi uitata, in sensul ca idealurile inaltate, (acum 16 iunie si aici, Craiova), se vor realiza in noul an 2018/2019, presedintele zonei sud vest 2 se inclina cu prietenie lionistica in fata prezumptivilor cititori ai acestui articol.