La final de mandat

Dragi prieteni,


Iată că s-a scurs un an și a trecut atât de repede precum poate nici nu mi-aș închipuit la începutul său. A fost un an extrem de frumos în care s-au întâmplat atât de multe lucruri minunate încât aducerea lui aminte mă va însoți multă vreme de-acum încolo. Nu pot să nu mă gândesc la minunata echipă care m-a însoțit în acest parcurs și careia îi mulțumesc din suflet. 

Fără voi nu aș fi reușit de unul singur! Vă mulțumesc vouă, fiecărui membru în parte pentru că fiecare dintre noi este o rotiță care pune în mișcare acest minunat mecanism numit Lions.
 
În acest an, noi toți împreună am înfăptuit trei cluburi noi și mai multe branch-uri, Leo a crescut precum un Făt Frumos, ajungând la aproape 1000 de membri în acest an. Iar noi, cluburile Lions am încheiat anul 2018-2019 cu 1507 membri.

Anul lionistic a debutat cu o impresionantă convenție internațională care au avut loc la Las Vegas în Statele Unite ale Americii. Proaspăt întors în țară de la această Convenție am aflat de tragedia care s-a petrecut în Grecia și imediat ne-am mobilizat și toți împreună am reușit ca în cinci zile să adunăm 5000 € pe care să-i dăruim prietenilor noștri din Grecia, ajutându-i atunci când au avut mai mare nevoie de noi.

Ședința informală de cabinet care au avut loc la Câmpulung Muscel, însoțită de solemnul moment de depunere de coroane de la mausoleul Mateiaș.

Prima ședință de cabinet a acestui an lionistic a avut loc în frumoasa Bucovină, la Sucevița în luna septembrie 2018.

A urmat, în noiembrie, convenția de toamnă de la Oradea. Reunind o participare numeroasă această convenție s-a dovedit a fi un adevărat forum de discuții și o platformă de dezbatere a contextului lionistic romanesc actual.

Revelionul Lions din luna ianuarie a avut loc, în buna tradiție a ultimilor ani, la Poiana Brașov. Cu această ocazie am avut, nu doar foarte fructuoasă ședință de cabinet, dar și un minunat prilej de a petrece împreună, de a sărbători reușitele noastre.

Cea de-a patra ședință a cabinetului guvernatorului a avut loc la București la finele lunii martie. Cu această ocazie participanții au luat parte la inaugurarea, în cadrul Muzeului Național de Istorie, a unui sistem de ghidare pentru nevăzători dotat cu marcaje tactile inteligente, proiect al cluburilor Lions din București.

Tot în luna martie am avut onoarea de-a fi vizitați de un vicepreședinte Internațional. Pe parcursul vizitei sale Dr.Jung Youl Choi, cel care începând de mâine va fi președinte internațional al LCI,  a fost profund impresionat de frumusețea și dimensiunea proiectelor pe care le realizăm. În timpul celor patru zile cat a durat vizita sa, VP1 Choi avut ocazia să întâlnească lei minunați, să viziteze locruri absolut extraordinare, să se întâlnească cu oameni deosebiți și să experimenteze la prima mâna dimensiunea lionismului romanesc.

Ultima ședință de cabinet acestui an a avut loc în preambulul convenției naționale de la Cluj-Napoca, în luna mai, care reunit un număr record de participanți. La această convenție pe lângă participanții din țară am avut o numeroasă prezență internațională, printre aceștia numărându-se fosti guvernatori, actuali guvernatori, viceguvernatori dar și un director international în funcție – William Galligani din Franța.

La începutul acestei luni, prin grija și organizarea viceguvernatorului 1 Dan Șain, astăzi District Governor Elect, a fost organizat cursul dedicat viitorilor președinți de club, la Brașov. În cadrul aceluiași efort de pregătire au avut loc în anul trecut și seminariile dedicate secretarilor și trezorierilor de club.

Tot în acest an programul Lions Quest avut o dezvoltare nemaipomenită și asta datorită grant-ului accesat cât și directorului său de program, care a muncit neobosit, a străbătut țara în lung și-n lat și a făcut ca acest program să dea roade. Poate că cel mai mare succes al acestui proiect este faptul că am reușit să realizăm un prim seminar la Chișinău, în Republica Moldova.

Taberele de diabet s-au bucurat și în acest bani din finanțarea obținută de la LCIF în anul 2017-2018 de către PDG la acea vreme Tony Tache și conducătoarea comisiei de fonduri și finanțări, colega și prietena noastră Monica Mișcă.

Afișe pentru pace, Esee pentru pace, Concursul muzical și Tânărul ambassador, sunt alte patru frumoase programe pe care le-am organizat și în acest an, la fel ca în fiecare.

 
Pe lângă toate acestea sunt atât de multe lucruri frumoase pe care le-am făcut împreună în acest an, fie ca vorbim de granturi accesate sau de proiecte realizate, încât numărul acestora mă împiedica să le pomenesc pe toate în acest mesaj și dacă mai punem la socoteală și zecile de proiecte ale cluburilor, atunci nici paginile acestei reviste nu ar fi suficiente să le pomenim. Iar aceste lucruri nu sunt întotdeauna simplu de realizat, dar noi am facut-o! Nu pot să nu-mi amintesc de Nicolae Steinhardt care după greaua încercare a temnițelor comuniste marturisea, în Jurnalul Fericirii, că “răul poate să-l facă oricine. Binele însă e numai pentru sufletele tari şi firile călite.” 

 
Acum, în ultima zi a anului în care am servit ca și vremelnic guvernator, vreau să vă mulțumesc tuturor pentru dedicarea voastră și pentru tot efortul pe care l-ați depus în acest an iar viitorului cabinet îi urez mult succes și il asigur de întreg sprijinul meu și al celor care au servit alături de mine în acest frumos an

Cu drag,
PDG, Radu Cristea