BatPro, analiză și evoluție


În cadrul întâlnirii Lions Romania din 16 ianuarie 2016, întâlnire ce a avut loc la Cheile Grădiștei, pe lânga ședința de cabinet a Districtului 124 România, a avut loc și o întâlnire a partenerilor proiectului BatPro.

Implementarea proiectului BatPro este deja într-o fază avansată, în mai multe orașe fiind deja donate calculatoare dotate cu softul special dedicat nevăzătorilor. Întâlnirea partenerilor acestui proiect a avut ca scop diseminarea rezultatelor obținute până în prezent precum și analiza feedback-ului primit din partea beneficiarilor. Toate sugestiile venite din partea acestora, cu privire la funcționalitatea soft-ului vor fi analizate și implementate în versiunile ulterioare ale programului.

Aplicația BatPro permite utilizatorului ca folosind doar patru taste (sus, jos, stânga şi dreapta), să parcurgă un meniu din care poate alege diverse opţiuni ce îi dau acces la: o colecţie de mii de cărţi audio, ştiri de pe website-urile mai multor ziare, informaţii disponibile pe Internet, posturi de radio online, etc.

Proiectul „BatPro – Calculator pentru nevăzători” este finanţat de Fundaţia Orange cu suma de 211.650 lei, în cadrul fondului de finanţare „Lumea prin culoare şi sunet”, ediţia 2015, derulat de Fundaţia Orange.

Fundaţia Orange este o organizaţie neguvernamentală care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Anual, prin fondul de finanţare „Lumea prin culoare şi sunet”, Fundaţia Orange oferă fonduri pentru organizaţii neguvernamentale care desfăşoară proiecte de sănătate, educaţie, cultură şi integrare socială în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi de auz şi/sau de vedere. Pentru mai multe informaţii vă rugăm accesati www.fundatiaorange.ro.

DSC_0468

DSC_0469

DSC_0473

DSC_0474

DSC_0476Articole populare