DIN ACTIVITATILE LIONS BUZAU MOUSAIOS


Luna decembrie a fost una din cele mai active si mai importante luni pentru membrii Lions Club Buzau Mousaios. Cu dorinta in suflet ca in luna cadourilor sa aducem cat mai multe zambete pe chipurile celor mai putin fericiti de langa noi am inceput campania de imbucurare pe data de 16 decembrie.

Intr-un frumos si lung parteneriat cu Centrul Cultural Francofon Buzau sprijiniti si de Institutul Cultural Francez am pus umarul la realizarea uneia din cele mai bune actiuni pe anul 2013. Infiintarea unei biblioteci sonore la Liceul pentru deficienti de vedere din Buzau. Pe langa sansa ca fiecare din cei ce nu pot privi literele asa cum noi o facem sa descopere lumi noi prin cartile biliotecii sonore, odata cu inaugurarea acestei biblioteci, am daruit celor 120 de elevi ai Liceului pentru Deficienti de Vedere daruri, grabindu-l astfel pe Mos Craciun.

In armonie cu scopul principal al Lions Romania de a fi alaturi de toti cei a caror lume nu este atat de clara ca a noastra cu totii am considerat actiunea de sprijinire a infiintarii bibliotecii sonore la Liceul pentru Deficienti de Vedere Buzau in topul celor mai reusite actiuni ale anului 2013.

IMAG0864Dupa aceasta actiune pastrandu-ne traditia de peste 2 ani, am mers cu mic cu mare in satul Varf, practic un catun al comunei Naieni din judetul Buzau, situat in apropierea locului unde s-a descoperit celebrul tezaur Closca cu Puii de Aur, unde am adus daruri celor 35 de copii. Ca de fiecare data copii de aici, desi lipsi de multe din cele materiale, aproape toti provenind din familii foarte nevoiase, ne-au imbogatit inimile din bogata lor puritate, seninatate si bucurie pe care o intalnim tot mai rar.

Am poposit apoi la Gradinita de copii din Sarata Monteoru, unde presedintele LC Buzau Mousaios si-a pastrat obieiul din anii anteriori daruind din partea Clubului daruri pentru cei 20 de copii ai acestei institutii.

Prin clubul nostru Mos Craciun s-a oprit si la cei 70 de copii de la Scoala din localitatea Lipia daruindu-le acestor cate un stilou.

Aici am incheiat un an al activitatilor Clubului nostru si o luna a zambetelor largi pe chipurile copiilor si nu doar pe ale lor. Luna in care prin darurile noastre am bucurat, ne-am bucurat si am multumit anului ce tocmai a trecut pentru ca impreuna am ramas LEI, servind nou si mai ales celor de langa noi !

Ene Gabriel-Ciprian
LC Buzau MousaiosArticole populare