Dr.Jitsuhiro Yamada prezent la lansarea BatPro la Brașov


Proiectul „BatPro – Calculator pentru nevăzători”, al cluburilor Lions, finanţat de Fundaţia Orange cu suma de 211.650 lei, în cadrul fondului de finanţare „Lumea prin culoare şi sunet”, ediţia 2015, derulat de Fundaţia Orange a avut o nouă prezentare, de această dată în prezența președintelui internațional al Lions, dr. Jitsuhiro Yamada, a guvernatorul Lions District 124 România Isvan David și a celor doi viceprimari ai municpiului Brașov. Întâlnirea a avut loc în sala de consiliu a Primăriei Municipiul Brașov, duminică 10 aprilie 2016.

Pres Yamada & BatPro_49 (Medium)“Am fost surprins de întâlnirea cu autoritățile brașovene și este prima dată când eu personal sau un președinte internațional al Lions vizitează Brașovul. Sunt foarte fericit că mă aflu aici. Nu știam nimic despre Brașov, dar astăzi am aflat că, prin centrul cultural Musashino, comunitatea dumneavoastră este deja familiarizată cu modul de viață și cultura japoneză. Sunt foarte încântat de acest început de colaborare dintre clubul nostru din Brașov și autoritatea locală și sper ca astfel de colaborări să continue”, a declarat dl Dr. Jitsuhiro Yamada.

Asigurând traducerea din și în limba engleză, pentru translatorul de limbă japoneză al distinsului oaspete și al membrilor centrului Musashino, Radu Cristea a prezentat, împreuna cu Laci Boroș și Rareș Benea, cel din urmă programator în cadrul acestui proiect, întreaga funcționalitate a BatPro și avantajele pe care le prezintă pentru nevazatori, în special pentru acei dintre ei care au contact cu un calculator, pentru întâia oară.

Dr. Jitsuhiro si reprezentanții centrului Musashino din Brașov, au fost deosebit de impresionați de acest proiect. Prezența beneficiarilor, membri ai Asociației Nevăzătorilor din Brașov și primul contact al acestora cu aplicația BatPro a dovedit, fără vre-o urmă de îndoială, avantajele certe pe care le prezintă accesul la informație pentru nevăzători.
“Este un proiect important pentru nevăzătorii brașoveni, iar Direcția de Servicii Sociale a primăriei are de mai mult timp o colaborare bună cu Asociația Nevăzătorilor din Brașov. Avem astăzi alături o asociație internațională foarte puternică și șansa de a beneficia de o facilitate care va imbunătăți cu siguranță nivelul vieții unei categorii importante de beneficiari de servicii sociale, care sunt persoanele cu deficiențe de vedere”, a declarat viceprimarul municipiului Brașov, doamna Adina Durbacă.

Pres Yamada & BatPro_13 (Medium)Tot cu această ocazie, Lions Club Brașov a donat Asociației Nevăzătorilor Brașov 13 calculatoare adaptate nevoilor nevăzatorilor și dotate cu aplicația BatPro.

“Ne bucurăm de implicarea unei oganizații internațională de importanța Lions Club în viața comunității brașovene. Orice astfel de sprijin nu poate fi decât binevenit pentru noi și ne dorim să avem cât mai mulți partreneri de acest fel “, a declarat viceprimarul municipiului Brașov, domnul Ciprian Bucur.

La finalul întâlnirii președintele Jitshuhiro a oferit pinul său de președinte internațional, inițiatorului acestui proiect, Laci Boroș și lui Radu Cristea, ținând să-l prindă personal la reverul hainelor celor doi.

 Articole populare