Lions Club Târgu Mureș în sprijinul sinistraţilor din Galaţi


Ajutorarea semenilor aflați în situații dificile este parte din Codul de etică Lions, motiv pentru care membrii Lions Club Târgu-Mureș a luat decizia de a sprijini sinistrații din județul Galați, victime ale inundațiilor.

Revista_Lions_Page_28_Image_0004

Astfel, s-a alocat suma de 480 lei acțiunii de achiziționare și donare de alimente sinistraților, produsele fiind înmânate localnicilor din comuna Costache Negri de către unul din membrii Clubului, Iulian Postelnicu. În data de 21 septembrie acesta a vizitat comuna, a vorbit cu localnicii greu încercați de furia apelor, le-a ascultat păsurile, durerea că sunt nevoiți să locuiască în containere fără căldură, și a încercat să facă rost de o altă sumă de bani pentru noi produse. Suma de 500 lei, sponsorizare din partea Electro Vest SRL din Cluj Napoca, a fost utilizată pentru achiziționarea de perne, pături și pilote. ”Sunt foarte puțini oameni care mai pot sta în casele lor, datorită umezelii. Cei care au casele din cărămidă vor să le “usuce” și să țină cât mai mulți copii. Precizez că în comuna Costache Negri sunt circa 150 de copii școlari.

Căminul cultural, biblioteca și muzeul sunt distruse în totalitate. Acum au nevoie de dezumidificatoare pentru a usca casele care mai sunt în picioare. Sper să pot face rost de bani pentru o altă posibilă acțiune pentru măcar două dezumidificatoare”, a precizat Iulian Postelnicu.

Dacia Hincu
Lions Club Tg. MureșArticole populare