Lions Quest la Câmpulung – prima ediție


În perioada 9-11 aprilie 2015, Clubul Lions Negru-Vodă Câmpulung a organizat primul seminar Lions Quest-Life Skills din Câmpulung, susținut de Claudia Rosin (trainer acredidat Lions-Quest),  la care au participat cadre didactice de vârste diferite, pentru a oferi acestora spijin în vederea creșterii competențelor sociale, emoționale și de comunicare eficientă în raport cu elevii de la clasă. Organizarea acestui seminar este o premieră pentru Clubul Lions Negru Vodă, acțiunea adăugându-se la deja tradiționalele manifestări ale clubului: tabăra de matematică, cu mic cu mare pentru bursele școlare sau balul de cristal. Aceasta deoarece clubul are o traiectorie educativă esențială, nemărginindu-se la rezolvarea unor probleme într-un anumit loc, în mod simplu. Este o investiție în oameni în primul rând, în calitatea pregătirii cadrelor didactice, care pot împărtăși mai apoi și celorlați, competențele dobândite. Prezenți la seminarul Lions Quest au fost și membrii Clubului Lions Negru-Vodă Câmpulung. La finalul seminarului, profesorii cursanți au putut mărturisi că au învățat metode practice pe care le vor folosi la ore pentru a putea empatiza mai bine cu elevii și a avea mai mult randament în muca didactică efectuată.

În România, proiectul Lios Quest a fost inaugurat la Timișoara, în anul 2012 de către Clubul Lions Diamond, fiind implementat atunci în școlile de limbă germană.

Părerea unei cursante Lions Quest la final: ,,în urma activităților ne-am însușit metode practice care vor putea fi aplicate la ore, pentru a forma oameni puternici, care își cunosc capacitățile și sunt modele de urmat. Am învățat de asemeni, să empatizăm mai bine atât între noi, cât și cu elevii, astfel încât să ne putem exprima mai bine emoțiile. Aducem mulțumiri sincere Clubului Lions Negru Vodă Câmpulung care se implică în viața societății muscelene din dorința de a ajuta, de a sprijini și de a construi în jur o societate care are nevoie de oameni generoși, serioși, pregătiți și interesați de nevoile semenilor’’ – Oprescu Andreea, profesor la Școala Gimnazială ,,Nanu Muscel’’

președinte: IONEL VlădescuArticole populare