Noi alegem România!


Leo Young&Smart Bacau-Noi alegem România!România, în momentul actual, se confruntă cu o criză, imaginea acesteia fiind de cele mai multe ori una negativă. Dacă după 1989, în urma revoluţiei televizate, România era cunoscută la nivel mondial ca fiind o ţară demnă de apreciat şi vizitat, acum nu mai putem spune acelaşi lucru. Ne aflăm într-un impas, chiar dacă nu toţi vor să recunoască acest lucru. Pentru că ştim că schimbarea vine de la tineri, iar mulţi dintre tineri sunt voluntari în comunitate, am decis că implementarea acestei campanii ar fi un prim pas în remedierea acestei probleme.

Punându-şi întrebarea”De ce alegi romania?”, multi au realizat cauza motive pentru a alegeRomânia, oamenii au devenit deschişi şi au trimis răspunsurile lor către noi. Mesajele au venit de la români de pretutindeni, care au simţit nevoia să arate că le pasă de locul de unde au plecat. Un arhitect din Bucureşti, Andrei B a împărtăşit cu noi viziunea sa: „Iniţiativa tinerilor este una de lăudat. Printre atâtea lucruri şi persoane care fac direct sau indirect anti-reclamă României, această campanie nu numai că este bine-venită, dar este una necesară! Mă bucur de asemenea că acest proiect care a plecat din Bacău a ajuns să fie văzut în Bucureşti şi chiar în afara ţării, acolo unde trebuie să ajungă cel mai mult aceste mesaje. Le doresc mult succes în continuare!”

Membrii LEO se confruntă zi de zi cu diverse probleme, ca mai apoi să identifice nevoile, un exemplu fiind necesitatea promovării ţării. Pentru a rezolva această problema, un membru LEO a venit cu ideea organizării acestei campanii şi a declarat: „Chiar dacă la început nu eram sigură că ideea noastră va avea un impact atât de mare asupra publicului, ne bucurăm să vedem că această campanie a ajuns să fie cunoscută la un nivel foarte înalt. Voluntarii au fost cei care au făcut posibil ca proiectul să fie cunoscut şi acest lucru confirmă faptul că tinerii din  ziua de  astăzi vor să facă o schimbare pozitivă în societate.”

În cadrul proiectului nostru, am avut susţinere din partea mai multor artişti, ca de exemplu IRIS şi ROA, mulţi dintre ei au postat pe reţelele de socializare gândurile lor despre acest proiect: „Nişte tineri s-au gândit de ce iubesc ei România, apoi şi-au luat inima în dinţi şi au zis să le arate şi altora. Sunt simpatici iar demersul mi se se pare cu atât mai interesant cu cât toată lumea ştie de ce urăşte locul ăsta, dar foarte puţini îşi pun problema dacă iubesc ceva în România şi dacă da, din ce motiv” (Nwanda).

Proiectul nostru a câştigat premiul pentru „Proiectul de Voluntariat al anului 2013 în judeţul Bacău” la Gala Voluntarului Băcăuan, Ediţia a VII-a, pe data de 6 Decembrie. Suntem foarte mândrii de acest premiu şi de impactul pe care l-a avut acest proiect asupra lumii. Am primit în total aproximativ 250 de mesaje de la oameni şi vrem să le multimim cluburilor Leo din ţară care ne-au sprijinit: LEO Bucovina, LEO Veritas, LEO Oradea, LEO Sunshine Bucharest şi LEO Cozia.Articole populare