O SĂPTĂMÂNĂ PLINĂ PENTRU LIONS CLUB CÂMPULUNG NEGRU VODĂ


În intervalul 25 octombrie – 01noiembrie 2014, Clubul Lions Negru Vodă Câmpulung a desfăşurat trei acţiuni, şi anume: 25 octombrie focul lui Sumedru pe pârtia de la Chilii, 29 octombrie plantare de copaci pe platforma firmei Ceramus – zona Grui şi 01 noiembrie colectare de gunoaie pe dealul Măţău.

La prima din aceste acţiuni, din 25octombrie 2014, Clubul a dorit continuarea unei tradiţii montane străvechi, care spune că de sărbătoarea Sfântului Dumitru, în ajun, se ard ramuri uscate de copaci, marcându-se încheierea unui an rodnic, şi dorindu-se în mod simbolic îndepărtarea răului din jurul nostru. Nelipsiţi au fost covrigii, napolitanele, merele sau alte dulciuri ce au fost împărţite copiilor de către membrii clubului, în cortul amenajat în apropierea locului unde cel mai mare foc din Muscel ardea în iz de sărbătoare.

Următoarea acţiune desfăşurată, de pe 29octombrie 2014 – „Ziua verde a eco-şcolilor din Romania” a fost plantarea de copăcei (pini si mesteceni) pe platforma firmei Ceramus, din zona Grui, în colaborare cu elevii claselor V-VIII de la Şcoala Gimnazială „Oprea Iorgulescu” Câmpulung, care au înţeles astfel că plantarea unui copacel înseamnă viaţă, echilibru, altruism şi implicare. A fost pus un accent pe indiferenţa în care lumea contemporană se mişcă, la care nu dorim să subscriem. Mesajul acţiunii a fost unul  testamentar , i-am spune, căci copiii, vor fi înţeles, chiar fără să li se spună ostentativ, că au o misiune în viaţă, de la care nu se pot sustrage, şi că exemplul personal este cea mai bună soluţie în orice vreme şi pentru orice problemă.

Ultima dintre acţiuni, cea de pe 01 noiembrie 2014, a fost organizată în parteneriat cu asociaţia Omul şi muntele, constând în colectarea gunoaielor din pădurea Măţău, vis-a-vis de pârtie. La acţiune au participat mai mulţi copii, de la Şcoala Generală com. Mioarele, Colegiul National „Dinicu Golescu”, Seminarul Teologic „Justin Patriarhul” şi alte şcoli, care prin răbdarea şi entuziamul caracteristic tinerilor, au făcut o dovadă de voluntariat eficient alături de membrii clubului, dând o lecţie de viaţă celor care nu au grijă de natură. Ceaiul cald, tricourile şi şepcile ce le-au fost împărţite copiilor au fost binemeritate.

Prin toate aceste acţiuni s-a avut în vedere implicarea copiilor, a tinerilor, ca unii ce vor fi mâine moştenitorii unui patrimoniu material şi spiritual de care noi, cei maturi, suntem acum responsabili.

Preşedinte Lions Negru Vodă Câmpulung: Ionel VlădescuArticole populare