Primăvara unui nou început


Zilele începutului  de primăvară  s-au desfăşurat  la Deva sub semnul altruismului  şi al generozităţii ,  însemne sub care  membrii clubului nou format LEO Sarmizegetusa-Deva au debutat cu prima lor  activitate de voluntariat .  Astfel ,  tinerii „lei” ,  s-au alăturat  cu entuziasm  proiectului iniţiat de  Crucea  Roșie din  Deva  – Un mărţişor pentru deveni,  desfășurat  în perioada 26 februarie -1 martie 2016,  la nivel local.

Acțiunea a constat în amplasarea a două  standuri cu mărțișoare în  puncte centrale ale orașului, unde voluntarii LEO împreună cu cei de la Crucea Roșie au adus primăvara , simbolic,   în sufletele devenilor ,  oferindu-le mărțișoare în schimbul unei donații oricât de  modeste . Banii strânși în urne urmează să  fie investiți în proiectele sociale ale Crucii Roșii. Altfel spus , de la Oameni  pentru  Oameni.

Celor cu suflet mare și generos, care au  răspuns acestei chemări  a Binelui,  li s-au acordat și diplome cu distincția Voluntar de o zi , prin care  iniţiatorii  proiectului  și-au arătat  gratitudinea faţă de semenii lor altruişti. Pentru că , nu-i aşa , dărnicia nu constă în a da mult, ci în a da la timp.  ( La Bruyere )

Activitatea a fost încununată de  succes, iar „ leuții”  s-au arătat demni de a face parte din acest club. Sperăm ca acesta să fie doar începutul unui lung șir de alte activități şi proiecte la fel de reușite.

                                                      Anca Rațiu, membru fondator al clubului LEO-S.DevaArticole populare