TABĂRA DE MATEMATICĂ – UN PAS ÎNAINTE SPRE O FRUMOASĂ TRADIȚIE ÎN VIAȚA CLUBULUI LIONS NEGRU VODĂ CÂMPULUNG


Membrii Clubului Lions Negru Vodă Câmpulung au organizat și în acest an, o acțiune ce tinde să devină emblematică pentru implicarea acestora în viața comunității muscelene, încurajând astfel educația și buna pregătire a generațiilor de mâine. În perioada 13-17 iulie 2015, mai mulți copii, veniți din toată țara, București, Buzău, Satu Mare, Sibiu, Ploiești, dar și Câmpulung, au participat la intruirea în domeniul matematicii, pe care profesorul muscelean Ion Cicu le-a oferit-o cu generozitate și răbdare, în spațiul foarte frumos pus la dispoziție de către Colegiul Național Pegagogic Carol I Câmpulung.
Importanța acestei tabere este cu atât mai mare cu cât zielele Municipiului Câmpulung Muscel s-au deschis cu prezentarea acestor elevi în sala de ședințe a Primăriei Câmpulung, unde primarul Liviu Țâroiu le-a adreat un cuvânt de bun venit, iar președintele Lions Negru Vodă Câmpulung, Mihai Vasilescu le-a vorbit copiilor despre programul lor din această perioadă și despre Clubul nostru. Diminețile au fost rezervate studiului aprofundat, iar după amiezile au fost un prilej oportun pentru ca acești copii să cunoască, alături de mulți copii câmpulungeni voluntari implicați în această acțiune, patrimoniul istoric, cultural, religios al zonei Muscelului, vizitând: Mausoleul eroilor de pe Muntele Mateiaș, Mănăstirea Nămăiești, Mănăstirea Negru Vodă, Muzeul de Etnografie, Vila Golescu, Bărăția și alte obiective interesante, iar în ultima seară au participat, în cadrul Complexului Sportiv Ceramus, la un superb foc de tabără, unde copii au putut exersa, cu racheta de tenis, mișcările acestui frumos sport.
Efortul copiilor prezenți la această tabără de matematică a fost răslpătit în seara zilei de vineri, 17 iulie 2015, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Câmpulung, unde, înaintea piesei de teatru O noapte furtunoasă, jucată de actorii Teatrului Al. Davila din Pitești, cei care au obținut cele mai bune rezultate la testul ce a încheiat această pregătire, au primit bani, tricouri și multe aplauze. Copiii s-au întors acasă mai bogați sufletește, cu prietenii noi și cu nostalgia unei săptămâni care s-a scurs prea repede.


președinte Mihai VasilescuArticole populare