Tabăra Prieteniei 2013


Povestea inimii, povestea ta, povestea Leo!

Revista_Lions_Page_35_Image_0004

Dragi prieteni, iată că a mai trecut o ediţie a Taberei Prieteniei, un prilej minunat de întâlnire pentru toţi membrii Leo din România. Veterani ai taberei, participanţi aflaţi la a doua încercare sau doar începători, cu toţii s-au aventurat să ia parte la reuniunea Leo din acest an, eveniment ce a avut loc în perioada 22-25 august la o “aruncătură de băţ”, în preajma Sibiului, mai exact în localitatea Gura Râului la pensiunea Cheile Cibinului. Şi când spun aventură, nu glumesc deloc! Deşi drumul s-a dovedit a fi anevoios şi ni s-a împotrivit încă de la bun început, entuziasmul şi dorinţa de a ne revedea, cu mic, cu mare, a întrecut orice bariere, fie ele naturale sau tehnice. În cele din urmă ne-am înarmat cu răbdare şi speranţa că aceste trei zile vor fi “un sfetnic bun” pentru Districtul Leo 124 România şi pentru viitoarele noastre proiecte.

Revista_Lions_Page_35_Image_0003O dată ajunşi în complex, revederea a fost plăcută, de bun augur pentru ceea ce avea să urmeze. “Comitetul de primire” s-a întrecut pe sine şi de această dată, lăsând în inimile noastre un sentiment reconfortant. Acel “Bine aţi venit” putea fi cu uşurinţă confundat cu un călduros “Welcome home!” Şi ce e greşit aici? Nimic! În fond, suntem, fiecare dintre noi, o parte dintr-o familie numeroasă, diversă şi plină de viaţă – familia Leo. Prima seară a stat drept mărturie reîntâlnirii, cunoaşterii, bunei dispoziţii, însă cu toţii eram nerăbdători să aflăm ce ne rezervă a doua zi, dat fiind faptul că eram, aparent, mohoraţi din pricina ploii care revigora perdeaua de brazi din proximitatea cabanei. Zis şi făcut! Noaptea a trecut într-o clipită şi am dat piept buimaci cu aerul dimineţii de munte, reconfortant chiar şi pentru cei mai somnoroşi leuţi. Deşi vremea nu era în ton cu veselia specifică nouă, am tot sperat să putem pune pe picioare activităţile destinate acelei zile. În final, soarele a învins! Ne-am bucurat la unison şi am dat start unei sesiuni sportive intitulată, generic, Leo Olympics. Ziua a trecut pe nesimţite. Am jucat jocuri dintre cele mai diverse, de la “Ţară, tara, vrem ostaşi”, care încă ne mai trezeşte amintiri din anii copilăriei, la fotbal pe echipe, jocuri de strategie pe teren minat sau “Nodul Uman”. Toate acestea ne-au stimulat atât rezistenţa fizică cât şi capacitatea de lucru în echipa sau de întocmire a unei strategii. Bineînţeles, încrederea şi implicarea au constituit elemente cheie, drept pentru care jocurile au satisfăcut gusturilor leuţilor, în unanimitate, trecând peste micile accidente care n-au lipsit din peisaj. Seara n-a întârziat să apară, însă noi eram pregătiţi! Am dat start petrecerii şi ne-am întrecut în cele mai cunoscute stiluri de dans, glumind, râzând, adăugând încă o filă în istoria Districtului Leo.

Ziua de sâmbătă avea să fie cu mult mai liniştită, dacă nu din pricina ploii, care, pe moment părea să ne fi părăsit, cu siguranţă din pricina lipsei efortului fizic. Urma să ne antrenăm, dar într-un mod atipic. În acest sens, ni s-a alăturat Florin Somodi, un prieten drag al Districtului şi, zic eu, “leuţ pe viaţă”, context în care am fost grupaţi în patru echipe, fiecare având un număr de 5-6 membri, în vederea simulării Proiectului Naţional “Pădurea Leo”, pe care dorim să îl punem în practică în cât mai multe cluburi Leo din ţară, la începutul lui 2014. Scopul acestei iniţiative a fost cu siguranţă atins la sfârşitului sesiunii de “brainstorming”, context în care fiecare grupă şi-a susţinut ideile şi planul de acţiune în fata “arenei leuţilor”, o comisie de analiza formată din membri cu reală vechime în district. La aceste discuţii neau onorat cu prezenţa Vice Guvernatorul Lions Marius Popa şi Leo Advisor Adi Dragomirescu, cărora dorim să le mulţumim pe această cale atât pentru minunata prezenţă în Tabăra Prieteniei cât şi pentru valoroasele sfaturi oferite în ceea ce priveşte parcursul nostru, ca membri Leo. Şi pentru că, în fapt, ceea ce trăim în sânul familiei Leo tinde uneori să ia forma unui parcurs feeric, a doua parte a zilei de sâmbătă a fost dedicată poveştilor. Poate sună neclar la prima vedere, însă acest cuvânt simplist dar, în egală măsură, plin de însemnătate, nea făcut să ne deschidem sufletele unii în faţa celorlalţi, scoţând în evidenţă ce-i mai bun din noi. Am auzit poveşti impresionante, adevărate lecţii de viaţă, am zâmbit, am vărsat lacrimi, am râs în hohote, am simţit că trăim. Şi mai mult decât atât, în final am realizat că putem spune fiecare: “Da! Aceasta e povestea mea, povestea inimii mele şi acum e şi povestea voastră, povestea Leo!”.

Revista_Lions_Page_35_Image_0002Seara s-a lăsat cu paşi repezi, însă nu era totul pierdut. Distracţia abia atunci începea! La iniţiativa preşedintelui nostru, Cristiana Macovei, cerul s-a luminat cu dorinţele noastre. Poate veţi spune că vorbesc în metafore, însă adevărul e pe undeva pe acolo! Astfel, spre bucuria tuturor, fiecare club a primit în dar un lampion care avea să înalţe în văzduh cele mai arzătoare dorinţe ale noastre. Zis şi făcut! În scurt timp priveam timizi dar încrezători spre multitudinea de “dorinţe vii’, care zburau acum la înălţimi fabuloase. Am lăsat noaptea să vegheze asupra lor şi ne-am retras către camere, pentru că a doua zi urma să ne despărţim, fiecare luând drumul său spre casă. Povestea Taberei de la Cheile Cibinului a luat sfârşit, însă nu şi aventura Leo, în care plecăm acum mai încrezători, mai plini de viaţă, mândri de reuşitele noastre şi dornici să punem în practică noi idei. Mulţumim participanţilor, comitetului de organizare, invitaţilor, pentru o nouă ediţie a Taberei Prieteniei care va rămâne adânc întipărită în gândurile şi în sufletele noastre.

 Articole populare