Ziua mondiala a diabetului – testarea glicemiei in Cluj-Napoca


Cluburile Lions clujene, Transilvania si Genesis si-au unit eforturile, pentru cel de al saselea an consecutiv, pentru un proiect cu impact major asupra publicului, organizand in 14 noiembrie un screening pentru diabet, in Iulius Mall din Cluj-Napoca. Programul s-a desfasurat in parteneriat cu Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. Efortului nostru i s-au alaturat si membrii clubului Leo Bastion precum si Organizatia Studentilor Farmacisti.

In cele 9 ore de screening, au fost realizate 822 de teste glicemice, de catre personalu Clinicii de Diabet din Cluj , iar persoanele care prezentau valori sub sau peste cele considerate ca fiind normale, au avut ocazia sa discute cu medicii prezenti si sa primeasca sfaturi de specilaitate.

Echipa asistentelor medicale si a medicilor rezidenti a fost coordonata de catre colegul nostru, conferentiar Ioan Andrei Vereşiu, membru al clubului Lions Transilvania si presedinte al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. Intreaga organizare a evenimentului a fost coordonata cu multa maiestrie de catre Lenuta Ispas, secondata fiind de Mona Koos si Vlad Bozac, toti trei membri ai clubului Lions Transilvania.

Tinerii din clubul Leo Bastion au dat o mana de ajutor si de aceasta data, sacrificandu-si ziua de sambata si participand la acest proiect. Timp de 9 ore, acestia au fost prezenti in locatia desfasurarii proiectului, impartind fluturasi informativi si invitand persoanele din centrul comercial sa-si testeze glicemia.
Organizarea impecabila a evenimentului si rezultatele acestuia se datoreaza efortului de echipa si coordonarii acesteia de catre Lenuta Ispas, careia ii multumim. Pentru tiparul fiselor de testare, a fluturasilor informativi si a spider-ului Lions, le multumim colegilor Remus Farcas, Yoda Marusciac si Horatiu Pitea. Reusita evenimentului este datorata insa tuturor membrilor cluburilor Lions si Leo prezenti, sau care au sprijinit in vre-un fel acest proiect si care, din pricina faptului ca sunt foarte multi, este greu sa-i mentionam cu numele aici.

“Ziua Mondială a Diabetului are loc în fiecare an în data de 14 noiembrie, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Această zi este marcată la nivel internaţional de către toate asociaţiile membre ale IDF, de furnizorii de servicii de sănătate, cât şi de persoanele afectate de diabet, fiind cea mai mare campanie mondială de informare asupra diabetului.
În fiecare an, Ziua Mondială a Diabetului se concentrează pe o temă aparte. Din 2009 încoace, tema este prevenirea diabetului şi educarea cu privire la acesta, scopul acestui eveniment fiind să ofere o mai bună informare persoanelor care suferă de diabet, reprezentând şi o manieră de implicare şi de informare a publicului, în general.” Conf. Dr. Ioan Andrei Vereşiu

Radu Cristea – LC TransilvaniaArticole populare